Alaptudományok eszközei

Optikai mérések, gyors-kinetika, spektroszkópia, fotoszintézis, anyagkutatás, szenzorkutatás, pásztázó elektrokémiai mikroszkópok.

A modern tudomány a leg érzékenyebb műszereket igényli, amelyek feszegetik a jelenlegi mérési határokat. Mert az új felfedezések a mérési határok környékén várhatóak. A BioLogic műszerei a jelenlegi technológia által elvégezhető legpontosabb méréseket biztosítja felhasználóinak. Nem titok az sem, hogy a minőségi szoftverek által biztosított adatfeldolgozás sokkal több eredményt tud kihozni ugyanabból a kísérletből.  

Spektrométerek

A BioLogic vezető szerepet tölt be ezen a területen, több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a kutatók számára élvonalbeli eszközök fejlesztésében. A kinetika és az egyensúlyi állapotú spektrométerek széles skáláját kínálja a BioLogic, bővebbe nézze itt:

https://www.biologic.net/product_category/spectrometers/, https://www.biologic.net/product_category/stopped-flow-quench-flow/

Eredetileg a gyors kinetikai mérések kivitelezésére alapított BioLogic, mára számos eszközt fejleszt ki, integrál és gyárt az egyensúlyi állapotú spektroszkópiához, beleértve a spektropolarimétereket is.

MOS 500 körkörös dikroizmus spektrométer

CD-spektropolariméter kifejezetten az egyensúlyi állapot és a gyors kinetika alkalmazásához egyaránt optimalizált. A CD spektrométer kitűnő teljesítményt garantál: érzékenységet, pontosságot, sebességet és modularitást a távoli UV-től a NIR tartományig.

A MOS-500 innovatív és szabadalmaztatott háromfokozatú hullámhossz-választó rendszert használ, kikerülve a hagyományos prizma alapú monokromátorok korlátait.

Az egyedi felépítés kiemelkedő teljesítményt nyújt hullámhossz-tartományban, érzékenységben, pontosságban, sebességben és modularitásban. A működési költség is csökken, mivel a MOS-500 esetében csak akkor szükséges a nitrogénnel történő öblítés, ha az optika 195 nm alatt dolgozik. Egy szabványos kettős lámpa doboz hozzájárul a rendszer kényelméhez, és egy opcionális volfrámlámpa fokozza az IR teljesítményt.

Moduláris kialakításának köszönhetően a MOS-500 sokkal több, mint egy CD spektrofotométer. Többszörös detektálási módok és számos tartozékok, a stopped-flow-tól az ORD-ig állnak rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik a rendszer alkalmazkodását különböző kutatásokhoz.

Felülmúlhatatlan stabilitás

A szuper zajtalan fényforrás és az ultra stabil optika és elektronika kombinációja a MOS-500-at a legstabilabb spektropolariméterként pozícionálja a piacon, amelyik teljes nagyságrenddel veri a konkurenseket. Ideális mérésekhez és titrálásokhoz, amelyek órákig tartanak.

MOS200 – MOS200M

Kettős abszorbancia/ fluoreszcencia spektrométer a gyors kinetikai mérésekhez


Egyszerű, gyors és érzékeny, gyors kinetikai spektrométer, minimum 10µs időfelbontással és nM érzékenységgel.

A leállított áramlású (stopped-flow) rendszerek mára jóval egy milliszekundum alatt érték el a holtidő specifikációit. Ezért szükség van olyan detektorokra, amelyek képesek a jelet mikroszekundumos időskálán és a lehető legnagyobb zaj-zaj mérésére mérni az értékes minták megmentése érdekében. A fluoreszcencia és az abszorbanciaváltozások voltak a legnépszerűbb detektálási módok a gyors kinetikában, mert ezeket a technikákat általában könnyű beállítani, és nagyon érzékenyek is.

A modern spektrométerek most egyetlen detektort használnak az abszorbancia és a fluoreszcencia mérésére. A detektálást a spektrométer teljes hullámhossztartományára optimalizált, nagy érzékenységű fotomultiplikátor csővel (PMT) végzik. Az abszorbancáról a fluoreszcenciára váltás néhány másodperc alatt megtörténik. Egy második detektor elérhető opcióként egyidejű abszorbancia / fluoreszcencia mérésekhez, vagy az észlelési tartomány kiterjesztésére FRET fluoreszcenciára, kettős fluoreszcenciára vagy T-formátumú anizotropiára.

Sebesség és érzékenység

A MOS-200 egy egyszerű, gyors és érzékeny gyors kinetikai spektrométer. Minimális 10µs időfelbontásával és nM érzékenységével ideális eszköz a leállított áramlási vizsgálatokhoz. Többszörös bázisszerzési módok állnak rendelkezésre, így a különböző lépésekkel bonyolult reakciók könnyen követhetők. Motoros monokróm változat (MOS-200 / M) is létezik gerjesztéses pásztázáshoz és több hullámhosszúságú kísérletekhez, és kettős fényforrása lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy az egyensúlyi állapotból a gyors kinetikába szinte azonnal áttérjen.

EKKO – Az első CD Microplate Reader

EKKO  CD-mikroplate-olvasó a nagy átviteli sebességű szűréshez

Az EKKO ™ CD mikroplate-olvasó az első plate-olvasó, amelyet a körkörös dikroizmus  ( CD) mérésekhez terveztek. Új, gyors és gazdaságos eszköz jelent meg a piacon, amelyik megfelel a mai fejlett gyógyszerkönyvi követelményeknek. Az EKKO ™ úgy működik, mint más, a piacon már meglévő abszorbancia és a fluoreszcencia well-plate-olvasók.

Azzal, hogy mintákat nem kell mérés előtt a küvettába átvinni, a felhasználók jelentősen csökkentik a nagyszámú mintavételezési időt. Az EKKO ™ 96 lyukú well-platje szabványos, és opciósan 384 lyukú mikroplateket is elhelyezhet. Az EKKO ™ a 96 lyukú plateket kevesebb, mint két perc alatt képes beolvasni. Több ezer mérés lehetséges naponta, így a körkörös dikroizmus egy új, nagy teljesítményű és költségmegtakarító technikává vált.
Az EKKO ™ kisméretű, kisebb helyen elfér, mint a hagyományos CD-készülékek ( csak egyharmada ) az automatikus mintavevővel együtt

Ha kérdései vannak, vagy szeretne árajánlatot kérni, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot:
info@labornite.hu
+36 20 5466451

Bátran keressen meg problémájával, lehet, hogy tudok segíteni!

Stopped-flow / quench flow

A piacon elérhető leghatékonyabb mikrotérfogatú, leállított és áramoltató (stopped-flow) megoldásokat kínálja a BioLogic (https://www.biologic.net/product_category/stopped-flow-quench-flow/ ).

Az SFM-4000 leállított áramlású sorozat egyetlen, kettős vagy háromszoros keverési alkalmazásokhoz áll rendelkezésre (két reakciólépés vagy egy reakciólépés és egy koncentrációváltási lépés a végső megfigyelt reakció előtt). Az SFM-4000 leállított áramlású családot úgy tervezték, hogy a lehető legrövidebb holtidőt és a legnagyobb pontosságot biztosítsa, és a lehető legkisebbre csökkentse a minta felhasználását.

A leállított áramlású keverőrendszer pontosságot és sokoldalúságot kínál.

A leállított áramlású keverőrendszer a gyors kinetikai vizsgálatok elengedhetetlen eszköze. A teljes leállított áramlású készülék egy keverőeszköz, amely egy érzékelő rendszerhez van csatlakoztatva. Két, három vagy négy mintaoldatot gyorsan összekeverünk és injektálunk egy megfigyelő cellába. Az áramlás leállításakor a kinetikát detektorral rögzítjük, amelyet az oldatok kémiai tulajdonságai és az érdekes információk (például részecskeméret, fluorofór környezete, kromofor) alapján választunk meg.

Az alkalmazások magukban foglalják a fehérje hajtogatását / újratekerését, a fehérje-fehérje kölcsönhatásokat, a fluoreszcencia rezonancia energiaátvitelt (FRET), a ligandumkötést, a víz és az ion transzportját a vezikulákban és a membránokban, az enzim / szubsztrát reakcióit, a koordinációs reakciókat a szervetlen kémia területén, valamint a köztitermékek és így tovább. Gyakorlatilag bármilyen alkalmazás, amelynek időskálája a 0,5 ms tartományban van. percig megfigyelhető a leállított áramlású rendszereink által. Ugyanazok a leállított áramlású keverők használhatók kémiai és fagyasztó hűtő tartozékokkal az időpont minták összegyűjtéséhez az EPR, NMR, Mossbauer vagy GC / MS analízishez, ha a reakciónak nincs megfelelő optikai aláírása.

Keverési arányok változtatása

A keverési arányokat a felhasználó szabadon megváltoztathatja, mert a leállított áramlású keverőink független léptetőmotoros technológiát alkalmaznak. Ez a technológia mikroliteres felbontástt és pontosságot biztosít minden áramlási sebességnél, széles viszkozitás, hőmérséklet és keverési arány tartományban. A felhasználó teljes mértékben szabályozhatja a mennyiséget, sebességet és keverési arányt a Biokine szoftveren belül. Különböző koncentrációjú lövések sorozata programozható és gyorsan futtatható anélkül, hogy újratöltené vagy fecskendőt cserélne. A fejlett Berger-Ball technológiájú keverőket használják a legjobb turbulens keverés biztosítására az áramlás legszélesebb tartományában.

Rövid holtidő

Az SFM sorozatú technológiánkkal mikroszekundum alatti holtidők érhetők el a kinetika követésére, 3500 s-1 sebességi állandóig. Az SFM-4000 családi rendszereink által elérhető szokásos holtidő 700 µs, és 200µs lehetséges az opcionális mikrokettával a legigényesebb alkalmazásokhoz. Ez a rendkívül alacsony holtidő a precíziós meghajtó mechanizmusnak és a leállító mechanizmus minőségének köszönhetően érhető el. Az oltóáramlás és a fagyasztóoltás alkalmazások öregedési ideje minimálisan 2 ms.

Stop-flow Modularitás

A leállított áramlás könnyen alkalmazható a gyors keverési technikák és alkalmazások széles skálájához. Az egyedi kialakítás a keverőkamrához való nyílt hozzáférésen és a független léptetőmotoros technológián alapul. Ezért a leállított áramlási rendszert át lehet állítani az optikai leállított áramlásról a kémiai csillapító áramlásra, A különféle kiegészítők széles választéka lehetővé teszi, hogy az SFM-sorozatot a laboratóriumi igényekhez igazítsa, teljesen új rendszer vásárlása nélkül. Ezenkívül a K + F csapatunk speciális fejlesztési szolgáltatásokat nyújt a leállított áramlású rendszer testreszabásához és egyedi rendszerek előállításához, hogy megfeleljenek az Ön egyedi igényeinek és alkalmazásainak.

A Bio-Logic 10 év garanciát vállal a léptető motorokra. Tízéves garanciavállalásunk tükrözi a bizalmat a tervezés, termék kiváló minőségében.

A Bio-Logic műszereket úgy tervezték, hogy jövőbiztosak legyenek. Olyan eszközök, amelyek ellenállnak az idő próbáinak, a labor szigorának és a kutatás egyre növekvő igényeinek.

MÉRÉS KIVITELEZÉSI PÉLDA

A membrán vízcsatorna hatékonysága és az áramlás leállítása

https://www.biologic.net/topics/water-channel-efficiency-stopped-flow/

Az akvaporinek fontos és jól tanulmányozott vízcsatorna membránfehérjék. Pórusokat képeznek a biológiai sejtek membránjában, megkönnyítve a víz szállítását a sejtek között. A leállított áramlás különösen okos alkalmazása a víz és az oldott anyag transzportjának gyors követése a kis vezikulák membránján keresztül. Ilyen reakció úgy alakulhat ki, hogy a megtisztított membrán-vezikulákat hiper-ozmotikus oldattal keverjük össze. Az alkalmazott koncentrációs gradiens gyors vízáramlást vált ki a vezikulákból.

Ennek eredményeként a vezikulák térfogata csökken, és a belső közeg koncentrációja növekszik. Ez a kinetikai zsugorodás akkor áll le, amikor a belső közeg koncentrációja eléri a környezőét. A vezikulák méretének gyors változása a 90 ° -os szórt fényintenzitással detektálható. A fényszóró jel intenzitása növekszik, amikor a vezikulum mérete csökken. Alternatív megoldásként a vezikulákat meg lehet tölteni fluoreszcens festékkel, amelynek koncentráció-függő kioltó tulajdonságai vannak. A duzzadás vagy a zsugorodás kinetikájának reakciósebessége közvetlen információt nyújt a sejtek permeabilitásáról, de a sikeres kísérlet szempontjából fontos kísérleti szempontokat kell figyelembe venni:

  • Melyik hullámhosszat kell használni?
  • Milyen gyorsan kell beadni az oldatokat?
  • Mennyi minta kell?

Elérhető egy alkalmazási megjegyzés (35. alkalmazási megjegyzés ), amely felvázolja az összes ilyen szempontot, valamint részletesen elmagyarázza, hogy a BioLogic leállított áramlású keverők miért ideális eszközök a membrántranszport kinetikájához.

MÉRÉSI PÉLDA

10-ms alatti stopped-flow mérések közép IR sávban

Fejlesztések történtek az FT-IR technológiában a lépésenkénti beolvasás alkalmazásával. Az ilyen beállítások fő korlátozása a gyors kinetika mérések szempontjából az FT-IR spektrométer időbeli felbontása.

A rendelkezésre álló leggyorsabb adatgyűjtési sebesség gyakran a 30-50 ms tartományban van, a sebesség sokkal lassabb, mint a Biologic SFM leállított áramlásával elért néhány milliszekundumos holtidő. Ez azt jelenti, hogy a 100 ms-nál rövidebb reakciókat nem lehet követni hagyományos FT-IR eszközökkel. Az FT-IR spektrométerek felvételi sebességével és érzékenységével kapcsolatos kérdések leküzdése érdekében új típusú, kettős fésűs spektroszkópián alapuló IR-spektrométert vezettek be a piacra. Az IRsweep IRis-F1 spektrométere képes mérni az IR spektrumokat egy szubmilliszekundum időskálán az érzékenység veszélyeztetése nélkül.

A BioLogic SFM csatlakoztatása az Iris-F1-hez nagyon egyszerű, mivel a két eszköz csatlakoztatásához csak szabványos SFM tartozékok szükségesek. A megállított áramlás teljesítményének szemléltetésére az IR közepén a strukturális változás a béta-lapokról az alfa-spirálra a β-laktoglobulinban, Gerwert és társai. (Kauffmann, E., Gerwert, K. et al. (2001). PNAS, 98(12), 6646–6649 ). iránymutatásai használható. A spektrumokat folyamatosan gyűjtötték 4 µs-enként, 130 ms-ig, és a kinetika az alábbiakban látható.

A reakciók többsége az első 20 ms-ban fordul elő, ami lehetetlenné teszi ilyen reakciót FT-IR-vel való tanulmányozását.

További technikai részletek és információk a reakcióról az AN38-ban találhatók (https://www.biologic.net/documents/stopped-flow-in-the-mid-ir-using-dual-comb-spectroscopy/ )

Pásztázó elektrokémia Mikroszkópok

A pásztázó elektrokémiai szonda módszertana számos tudományos technikát ötvözött, amelyek mind az elektrokémiát, mind a mikroszkópiát egyesítik.

A klasszikus makro elektródákkal elvégzett elektrokémia mérések lehetővé teszik általános folyamatok vizsgálatát; azonban nem feltétlenül jelzik az ilyen makro folyamatok okát.

Ezzel szemben a mikroszkóppal a felületi jellemzők mérhetők, de ezeknek a tulajdonságoknak a hatása nem egyértelmű. A szkennelő szonda elektrokémia a felhasználók számára „mindkét világ legjobbját” adja, és lehetőséget nyit a minta lokális elektrokémiájának feltérképezéséhez. A szkennelő szonda elektrokémiai vizsgálata révén korreláció állítható fel az aktivitás és a mintát jellemző paraméterek között. A szkennelő szonda elektrokémia a következőket tartalmazza:

  • Pásztázó elektrokémiai mikroszkópia. Scanning Electrochemical Microscopy (SECM)
  • Lokalizált elektrokémiai impedancia spektroszkópia. Localized Electrochemical Impedance Spectroscopy (LEIS)
  • Pásztázó rezgő elektróda technika (más néven rezgő szonda) Scanning Vibrating Electrode Technique (SVET) (also known as vibrating probe)
  • Kelvin szonda (SKP) Scanning Kelvin Probe (SKP)
  • Szkennelő cseppcellák. Scanning Droplet Cell (SDC).

Bővebben a pásztázó elektrokémiai mikroszkópok működéséről olvashat az alábbi cikkeinkben: https://ec-labor.hu/secm/ , https://ec-labor.hu/secm-peldak/

Nagy felbontású, kompakt vagy moduláris pásztázó munkaállomások a helyi aktivitás mérésére

A BioLogic több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik szkennelő szonda elektrokémiai eszközök gyártásában (https://www.biologic.net/overview-scanning-probe-electrochemistry/ ). Eleinte számos egyedi technikájú műszert tartalmazott, az első moduláris pásztázó elektrokémiai munkaállomást, az M370-et, amelyet 2006-ban mutattak be Uniscan néven.

A szkennelő szonda elektrokémia felhasználást talált tudományos és kereskedelmi kutatási környezetben. Minden olyan területen alkalmazható, ahol tömeges elektrokémiai méréseket alkalmaztak. A szkennelő szonda elektrokémiai vizsgálata széles körben elterjedt a következő területeken: Korrózió és bevonatok, biológia, beleértve a bioszenzorokat és biotechnológiát, akkumulátor elemek, üzemanyagcellák és fotovoltaikus elemek, anyagok, katalízis.

M470 pásztázó elektrokémiai munkaállomás

A BioLogic M470 pásztázó elektrokémiai munkaállomása a felhasználók számára a legmagasabb szintű rugalmasságot nyújtja a pásztázó szonda elektrokémiájában. Ezen a teljesen moduláris műszeren 9 különböző technika áll rendelkezésre, amelyek a kutató igényeinek növekedésével felvehetők a vásárláskor vagy hozzáadhatók.

Az M470-hez rendelkezésre álló cellák és szondák széles választéka biztosítja, hogy a műszert folyamatosan testre szabhassák a kísérleti igényeknek. Az M470 az egyetlen olyan kereskedelmi eszköz, amely Intermittent Contact-SECM-et (ic-SECM) kínál állandó távolságú SECM-mérésekhez. Ebben a legújabb generációs szkennelő munkaállomásban az összes szükséges elektronika egyetlen vezérlőegységben található, a lehető legkisebb helyet foglalva el.

SECM150 pásztázó elektrokémiai mikroszkóp

A pásztázó elektrokémiai mikroszkópia (SECM) messze a legnépszerűbb pásztázó elektrokémiai mikroszkópos technika. A SECM150 a BioLogic szkennelő szondájának, elektrokémiai portfóliójának legújabb kiegészítése, és kifejezetten a SECM-hez tervezett termék. Piezo fokozatai lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy gyors, nagy felbontású méréseket hajtsanak végre. Másrészt a PU51 potenciosztátok alacsony zajszintet és nagy érzékenységet biztosítanak, lehetővé téve a működést a legkisebb szondákkal is. A SECM150 kompakt alapterülete ideális minden laboratórium számára, még azok számára is, akiknek helye korlátozott. Ideális pásztázó munkaállomás minden kutató számára, a pályára lépőktől kezdve a tapasztalt SECM felhasználókig. A SECM-et az élő celláktól kezdve az üzemanyagcellákig szinte minden mérésére használták.

A pásztázó elektrokémiai mikroszkópia (SECM) a legnépszerűbb helyi elektrokémiai mérési technika. A SECM segítségével feltérképezhető egy minta helyi elektrokémiai aktivitása. Ez ellentétben áll a tömeges elektrokémiai mérésekkel, amelyek a minta aktivitásának átlagát tükrözik, és komplex adatelemzést igényelhetnek a helyi információk meghatározásához. Ezt az egyetlen DC-SECM készüléket nagy felbontású, gyors szkennelésre tervezték. Ideális az alkalmazási területek széles köréhez, beleértve a katalízist, a biológiát, a korróziót, az anyagokat és a zöld energiát.

MÉRÉSI PÉLDÁK

https://ec-labor.hu/secm/

Mivel a pásztázó elektrokémiai mikroszkópban az oldatban történik a mérés, nem preparált mintában, lehetőség van működés közben „megnézni közelről” az elektrokémiai folyamatok eloszlását az elektróda felületén.

Az alábbi képen példaként látható az acél felületének korrodálásának tanulmányozása egy csepp vízben optikai és pásztázó elektrokémiai mikroszkópok segítségével.

Példa korróziós mérésre acél elektróda felületén. a) A felület morfológiája optikai mikroszkóppal, és b) a korrodált X65 acélelektród topográfiája vízcsepp alatt [R.J. Jiang, Y.F. Cheng: : Electrochem. Commun. Vol. 35 (2013), p. 8.].

Megállapítást nyert, hogy az acél korróziója vízcsepp alatt a katódos és anódos reakcióhoz vonatkozólag elválasztott területeken következik be. Az anódos reakció elsősorban a vízcsepp közepén megy végbe, és a keletkezett Fe2+ – ionok kifelé diffundálnak (anódos régió). A katódos reakció dominánsan a vízcsepp szélén megy végbe, és a képződött OH-ionok diffundálnak a vízcsepp közepe (katódos régió) irányában. A közbenső zónában gyűrű alakú korróziós termék, elsősorban Fe(OH)2 található (b. Ábra). A vízcsepp alatti stabil állapotok egy bizonyos idő elteltével valósulnak meg, és a katódos és anódos területek potenciáljának különbsége nem figyelhető meg.

A pásztázó (szkennelő) mikroszkopikus szonda méreteinél fogva és elhelyezésének, mozgatásának a következtében, betekintést nyújt a helyi elektrokémia folyamatok intenzitásába submikrométeres felbontással és eloszlással a felületen, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy jobban megértse az elektrokémia által tanulmányozott anyagok  tulajdonságait.

Az alábbi példa bemutatja, milyen hasznos lehet megismerni, mennyire inhomogén a Li+ ionok mozgása a Li-akkumulátor elektródájából. A pásztázó elektrokémiai mikroszkópia új elemzési eszköz ezen a területen. A SECM már bizonyítottan hatékony technika, amely értékes és egyedi információkat nyújt a Li-akkumulátorokról. Megfelelő működési mód kiválasztásával különböző folyamatokat lehet tanulmányozni ex situ, in situ vagy operando körülmények között.

A klasszikus elektrokémiai vizsgálat, például egy potenciosztát / galvanosztát / impedancia elemző rendszerrel, olyan információt szolgáltat, amely az elektróda teljes felületén előforduló jelenségek átlaga. Tehát a klasszikus mérés nem tud választ adni arra a kérdésre, az elektróda felületének melyik része felel az adott jelenségért, mivel csak egy átlagolt paramétert mér. Ha az elektróda felületén különböző inhomogenitások vannak, akkor ezeken a részeken az elektrokémiai reakciók sebessége is változik, és ha mérjük lokálisan a felületi áram (potenciál vagy éppen más paraméter) eloszlását, akkor vizualizálhatóvá válik a felület szerkezete. Ez nagyon fontos információkat adhat a kutatók kezébe, főleg ha már előre várható, hogy az elektróda felületén inhomogenitások léteznek.

A SECM lehetőséget nyit a biológiai objektumok tanulmányozására, mégpedig reális élettani állapotban, vagyis a méréseket élő növényen is el lehet végezni. Az alábbi példa (https://www.biologic.net/topics/imaging-the-electrochemistry-of-photosynthesis/) a fotoszintézis tanulmányozásának a lehetőségét mutatja pásztázó elektrokémiai mikroszkóp segítségével.

A BioLogic , mint a pásztázó elektrokémiai mikroszkópok gyártója, több kisegítő anyagot publikált a  témában a TUDÁSBÁZIS oldalukon. Ezekből az anyagokból készült az alábbi összefoglaló, de főleg a BEVEZETÉS A PÁSZTÁZÓ ELEKTROKÉMIAI MIKROSZKÓPIÁBA című cikken alapszik.

Ha kérdései vannak, vagy szeretne árajánlatot kérni, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot:
info@labornite.hu
+36 20 5466451

Bátran keressen meg problémájával, lehet, hogy tudok segíteni!

You can`t add more product in compare