Elektrokémiai csúcskategória

A BioLogic mérőműszerek világszerte több mint 900 tudományos és ipari szervezetben meghatározó szerepet játszanak a holnap termékeinek tervezésében, optimalizálásában és gyártásában. Ezeket a műszereket a Labornite Kft. forgalmazza Magyarországon.

Elektrokémiai

Analitikai elektrokémia, elektrokémiai alapkutatások, korrózió, szenzorok, forgó korong elektróda rendszerek, kvarc kristály mikromérlegek, spektroelektrokémia

Energia tároló és transzformáló rendszerek

Akkumulátor tesztállomások, elektrolizáló és tüzelőanyag cellák, átfolyásos redox akkumulátorok, fotoelektrokémiai rendszerek, szuperkapacitások.

Élettudomány

Gyors kinetika, stopped-flow rendszerek, spektroszkópia, CD spektrométerek, CD mikroplate reader, felületi folyamatok, pásztázó elektrokémiai mikroszkópok, fotoszintézis.

Anyagtudomány

Anyagok jellemzése széles hőmérséklet tartományban elektrokémiai és EIS módszerekkel – szilárd-anyagok, kolloidok, nanoméretű objektumok, kerámiák, folyékony kristályok, porok, folyadékok stb.

Miért a BioLogic?

Korszerű hardver. Erőteljes, felhasználóbarát, felsőkategóriás szoftver. A BioLogic termékportfoliójának hátterében álló minőség, megbízhatóság és innováció elősegíti a kutatási / ipari projektek jövőjének alakítását az egész világon.

A BioLogic tervezte és kifejlesztette a világ első:

 • Számítógép által vezérelt többcsatornás potenciosztátját,
 • A világ első megállított áramlású (stopped-flow ) műszerét független léptetőmotoros technológiával,
 • Moduláris műszereket belső erősítőkkel (boosterekkel),
 • Moduláris pásztázó ECM rendszerét,
 • Etherneten keresztül kezelt potenciosztátok / galvanosztátokat,
 • EIS minőségi mutatókat.

BioLogic műszerek

EC-Lab® szoftver – a legjobb elektrokémiai szoftver!

A legerősebb hardver is csak olyan teljesítményt nyújt, amilyet a háttérben működő szoftver levezényel. Mielőtt a potenciosztátok és más BioLogic műszerek tulajdonságait elemeznénk, nézzük meg, milyen lehetőségeket, biztosit számukra a vezérlő szoftver. Minden BioLogic műszerben lényegében ugyanaz a szoftvercsomag fut, igaz egyes esetekben tartalmaz az adott módszerekre jellemző különbségeket. Vagyis bármelyik BioLogic műszerhez csak egy szoftvert kell megtanulni és használni, amelyiket a felhasználó megkap a műszerrel, nem kell érte fizetni külön, és mindig frissíthető a cég honlapjáról. Erőteljes, moduláris és könnyen használható Az EC-Lab®  a BioLogic által kifejlesztett szoftvercsomag az elektrokémiai mérések tervezésére, elvégzésére, az adatok feldolgozására és grafikai megjelenítésére, a folyamatok modellezésére alkalmas. Több, mint 20 éves fejlesztés és a módszerek és szolgáltatások optimalizálása révén az EC-Lab® szoftver a potenciosztát-vezérlő szoftverek referenciaértékévé vált. Elektrokémiai mérések felsőfokon Az EC-Lab® szoftver több mint 80 mérési módszert és technikát tartalmaz:
 • Voltammetrikus mérések: OCV, CV, CVA, CA, CP, SV, LASV, ACV, LSV
 • Impedancia ( EIS) : GEIS, PEIS, SGEIS, SPEIS, PEISW (Mott-Schottky)
 • Impulzus technikák: DPV, SWV, DPA, DNPV, NPV, RNPV
 • Akkumulátor tesztprogramok: GCPL (1–7), PCGA, CLD, CPW, APGC, városi ciklus szimuláció, ModuloBat (13 módszer akkumulátorok tesztelésére)
 • Korrózió: Lineáris és ciklikus polarizáció, Általános korrózió, Pitting, ZRA, ZVC, Korrozimetria, VASP, CASP
 • Üzemanyagcella / fotovoltaikus cella: I-V , CLD, CPW
 • Módszerépítő modul: Moduláris Potentio / Galvano, hurok, ki- és bekapcsolás, várakozás, RDEC, IR veszteség meghatározása: MIR, ZIR, áram megszakítás
A nagy teljesítményű MÓDSZERÉPÍTŐ MODUL segítségével különféle mérési technikák sorozatát, valamint várakozási és hurokfeladatokat hajthat végre a felhasználó komplex kísérleti szekvenciák létrehozása céljából. Ezenkívül az egyes technikákon belül a felhasználó létrehozhat akár 100 összekapcsolható szekvenciát a kísérletből, különböző paraméterekkel. Vagyis, ha az előreprogramozott módszereket meg szeretnénk változtatni, akkor a módszerépítő modul segítségével ezt meg tehetjük, és új módszerként elmenthetjük és használhatjuk. Ha szükséges, e-mailt küldhetünk a felhasználónak, hogy tájékoztassuk, amikor a kísérlet bizonyos lépését elértük. Bővebben a szoftverről és a lehetőségeiről olvasson cikkünkben: EC-Lab® szoftver – Átfogó és erőteljes szoftvercsomag.

Az SP-150 gazdaságos kutatási minőségű potenciosztát

Sokoldalú, kiemelkedő specifikációjú, kutatási minőségű.

Moduláris alvázával ez a készülék testre szabható, hogy a klasszikus elektrokémia területén minden alkalmazást kielégítsen. Az EC-Lab szoftver biztosítja a vezérlést és minden módszer kivitelezését.

Az SP-150 potenciosztát konfiguráció megvásárláskor kiválasztható, hogy tartalmazzon egy EIS-kompatibilis potenciosztátot és egy alacsony áramú opciót (1 nA teljes skála egészen 72 fA felbontással).

Külső nagyáramú erősítőkhöz (2, 5, 10, 20, 80 és 100 A) vagy 2 kW-os terhelési egységhez is csatlakoztatható az SP-150 és nagyáramú akkumulátorok vagy üzemanyagcellák, elektrolizáló cellák is tesztelhetőek vele.
Az SP-150 kiegészítőivel egy komplex elektrokémiai munkaállomást alkothat a legbonyolultabb elektrokémiai mérések kivitelezésére.

Opciók

Alacsony áram opció: 1 nA alatti mérések
EIS-analizátor: 1 MHz-ig
Külső áramerősítők: 2, 5, 10, 20, 80 és 100 A
RDE vezérlés

Alkalmazások:

 • Általános elektrokémia
 • Szenzorok
 • Korrózió
 • Energiaforrások
 • Filmek és Bevonatok

SP-300 bipotenciosztát

2 csatorna – gyors, érzékeny, stabil és moduláris.

Egyes elektrokémiai kísérletekhez (például, forgó korong elektróda gyűrűvel –RRDE) elengedhetetlen két potenciosztát becsatolása egy kísérleti cellába, mivel ilyenkor két munkaelektródán mérünk egyszerre folyamatokat egy közös ellenelektródával és egy vagy két referencia elektródával. Ilyen és hasonló feladatokat tud megoldani az SP-300 bipotenciosztát.

Az SP-300 egy csúcsminőségű kutatási fokozatú potenciosztát/galvanosztát, amelynek a felső mérési határa 500mA-től akár 10 A tartományig is elérhet. Az SP-300 –ba EIS mérési lehetőséget biztosító potenciosztát lap is rendelhető, amelyik 7 MHz maximális frekvenciahatárig mér.

Az SP-300 képes a lebegő (floating mode) üzemmódra is (földeléstől független mérések), analóg szűréssel, beépített kalibráló táblával és mérés stabilizátorral rendelkezik. Működését az EC-Lab szoftver vezérli, amelyben lehetőség van kész előreprogramozott bipotenciosztátos méréseket kivitelezni, biztosítva a mérések szinkronizálást, a két potenciosztát párhuzamos működésének az összehangolását, eredmények regisztrálását, adatok mentését, grafikai feldolgozását, matematikai elemzését (ha szükséges differenciálás, integrálás, pik-elemzést stb).

A beépített két potenciosztát működhet függetlenül egymástól. Ethernet hálózaton keresztül, és akár két kutató is végezhet párhuzamosan méréseket, saját számítógépéről vezérelve azokat. De egy kutató is végezhet párhuzamosan méréseket két különböző cellán, ezzel meggyorsítva a kutatási folyamatokat.

Bővebben a SP-300 potenciosztátról olvashat a www.ec-labor.hu oldalon.

Többcsatornás prémium potenciosztátok

Páratlan minőség, pontosság, teljesítmény és sebesség.

A BioLogic a prémium kategóriáju potenciosztátjait olyan kutatók számára tervezte, akiknek a lehető leggyorsabb és legpontosabb elektrokémiai mérőeszközre van szükségük.

A BioLogic  a már említett 2 csatornás SP-300 potenciosztáton kívül, többfajta sok csatornás potenciosztátot is kínál: VSP (5 csatornás), VSP-300 (6 cs.), VSP-3e (8 cs.) , VMP3, VMP3e, VMP-300 (16 csatornás).

Ez a korszerű műszerkészlet a piacon elérhető legmagasabb specifikációkkal büszkélkedhet: 100 fA-tól 150 Amperig, DC-mérés esetében és 7 MHz-ig EIS-ben és mintavételi frekvenciával, amely elérheti az 1 adatpontot mikro szekundumként. A többcsatornás potenciosztátok óriási segítség a kutatóknak és megsokszorozzák a munka kapacitását, mindemellett egy potenciosztát csatorna ára, alacsonyabb, mint az egycsatornás potenciosztátok ára.

VMP-300 16 csatornás potenciosztát

Gyors, érzékeny, stabil és moduláris

Az VMP-300 egy 10 nA-től 1A -ig terjedő felső áramhatárig működő, csúcsminőségű kutatási 16 csatornás potenciosztát / galvanosztát . A VMP-300 EIS funkcióval, figyelemre méltó specifikációval rendelkezik, mint például a 7 MHz-es maximális frekvencia, a lebegő mód (floating mode), az analóg szűrés, a beépített kalibrációs tábla és a stabilitási sávszélességek. Az VMP-300 moduláris alváza opcionális nagyáramú / nagyfeszültségű opcionális kártyát is elfogad. Tehát a VMP-300 –ban a csatornákat fel lehet használni, vagy potenciosztátként, vagy áram/feszültség növelő erősítőként is.

Legfeljebb 16 független csatorna

 • Alacsony áramtartományok: 100 nA – 1 pA
 • Beépített EIS analizátor: 10 µHz – 7 MHz
 • Vezérlő feszültség: ± 10 V-tól + 48 V-ig erősítővel
 • Potenciális felbontás: 1 µV
 • EIS mérés: 10 μHz – 3 MHz (1%, 1 °), 10 μHz – 7 MHz (3%, 3 °)
 • Áramtartományok: 1 A – 10 nA (standard)
 • 150 A-ig párhuzamos erősítőkkel ( boosters)
 • Áram felbontás: 760 fA (normál)
 • Alacsony áram opcióval: 6 tartomány 100 nA és 1 pA között, 76 aA felbontással
 • Úszó üzemmód (floating mode)
 • Analóg szűrés
 • Kalibráló tábla
 • Teljes stabilitásszabályozási mód (9 sávszélesség)

Mérések BioLogic potenciosztátokkal (példák)

Elektrokémiai reakciók mechanizmusának a tanulmányozása.

A BioLogioc potenciosztátok egy teljes arzenált kínálnak az elektrokémiai reakciók tanulmányozásában. Mivel az elektrokémia olyan tudományág, amelyben mennyiségi leírások is készen vannak a módszerek kivitelezéséhez, ezért a mért értékek összevetése a teoretikus adatokkal, segít megérteni bonyolult folyamatokat akár biológiai objektumokban is, amelyek alapján ki lehet deríteni e folyamatok mechanizmusát.

Korrózió sebességének mérése és mechanizmusának a meghatározása potenciosztát segítségével.

A BioLogic bármelyik potenciosztátjával kivitelezhető mind a 13 féle módszer a korrózió mérésére, amelyeket az EC-Lab szoftver vezényel. A korróziós rendszer jellemzése a katódos és anódos Tafel-paraméterek (βc, βa) és a korróziós sebesség meghatározásától függ. Ezeknek a paramétereknek a mérését elsősorban az EC-Lab szoftverben elérhető lineáris polarizációs (LPT) és Tafel Plot (TP) technikákkal határozzák meg. De a BioLogic szoftverében megtalálhatóak a megfelelő impedancia (EIS) mérések is a korróziós áram és korrózió sebességének a mérésére.

A változó amplitúdójú szinuszos mikro polarizációs technika (VASP) egy elektrokémiai protokoll, amely kis feszültség amplitúdójú perturbációt alkalmazó EIS méréseken alapul. A Tafel plot technikához hasonlóan, a VASP lehetővé teszi korrózió sebességének és Tafel-paramétereinek meghatározását a minta felületének roncsolása nélkül. Bővebben a korróziós mérésekről olvassa cikkünket: KORRÓZIÓS MÉRÉSEK KIVITELEZÉSE BioLogic potenciosztátokkal

Li-akkumulátorok, szuperkapacitorok, nagyáramú elektrolizálló cellák tanulmányozása

Az EC-Lab® szoftverek részét képviselik a teljes akkumulátor teszt módszerek könyvtára, beleértve a ModuloBat csomagot. A Modulo Bat csomag lényegében a Li-akkumulátorok leggyakrabban alkalmazott teszt módszereit tartalmazza egy helyen. Ezek az alábbiak:

 • CC – Constant Current – Fix áramerősség.
 • CV – Constant Voltage – Fix cellafeszültség.
 • CR – Constant Resistance – Fix ellenállás.
 • CP – Constant Power – Állandó teljesítmény.
 • VS – Voltage Scan – Feszültség szkennelés.
 • CI – Current Interrupt – Áram megszakítás.
 • Rest – Pihenő mód.
 • Loop – Hurok.
 • PEIS – Potentio Electrochemical Impedance Spectroscopy – Potenciasztatikus Elektrokémiai Impedancia Spektroszkópia.
 • GEIS- Galvano Electrochemical Impedance Spectroscopy- Galvanosztatikus Elektrokémiai Impedancia Spektroszkópia.
 • TI – Trigger in.
 • TO- Trigger out.
 • Több mint 100 különböző tesztelési beállítás.

Vagyis, bármelyik BioLogic potenciosztát, amelyiken fut a EC-Lab® szoftver, képes kivitelezni, nem csak a klasszikus elektrokémiai méréseket, de egy teljes akkumulátor tesztprogramot is, mégpedig a legfelsőbb fokon.

A többcsatornás potenciosztátok lehetőséget nyitnak akkumulátor pakkok celláinak párhuzamos mérésére, töltés-kisütés közben is. Ennek köszönhetően nem csak az egész akkumulátor paramétereit láthatjuk, de a cellákét is, sőt beiktathatunk gyors EIS méréseket töltés-kisütés közben, amivel már a változások is követhetőek.

Potenciosztátokból fejlesztett új mérési módszerek: Akkumulátor tesztállomások

A többcsatornás potenciosztátok lettek a modern akkumulátor tesztállomások kiinduló pontja. Ezért is vannak a modern akkumulátor tesztállomásokba már alapból beépítve az elektrokémiai módszertanból átvett impulzus és impedancia módszerek, amelyek sokkal több új információt adnak a tesztelőnek, mint a klasszikus tesztek. Az alábbi videóban röviden össze van foglalva a legfontosabb információ a BioLogic akkumulátor tesztállomásokról.

Bővebben olvasson a tesztállomásokról ITT

Potenciosztátokból fejlesztett új mérési módszerek: Impedancia mérés az anyagkutatásban

Az impedancia spektroszkópia hatékony és roncsolás mentes módszer az anyagok elektromos tulajdonságainak jellemzésére. Ezek a tulajdonságok hőmérsékletfüggőek is lehetnek, ami hőmérséklet-szabályozó egységet és mintatartót igényel a pontos és komplex jellemzéshez.

A BioLogic teljes körű megoldást kínál az anyagok (szilárd-anyagok, kolloidok, nanoméretű objektumok, kerámiák, folyékony kristályok, porok, folyadékok stb.) jellemzésére széles hőmérséklet-tartományban és szabályozott atmoszférában.

Ezekhez a mérésekhez nálunk megtalálja a megfelelő impedancia-analizátorokat ( EIS), mintatartókat, hőmérséklet-szabályozó egységeket és hozzájuk az MT-LabⓇ szoftvert.

Az MTZ-35 egy magas frekvenciájú impedancia-elemző, amely az anyagok elektromos jellemzésére szolgáló több teljesen integrált megoldás kulcseleme. Ezek a megoldások tartalmaznak egy MTZ-35 impedancia analizátort, egy hőmérséklet-szabályozó egységet, egy mintatartót és az MT-Lab szoftvert.
Az MTZ-35 különálló eszközként is kínálható más rendszerekkel / kiegészítőkkel történő használatra.

A fő alkalmazási irány az elektromos, dielektromos tulajdonságok és a kinetikai paraméterek hőmérséklet-függő mérése (-40 ° C-tól 1100 ° C-ig) szabályozott atmoszférában (inert és aktív gáz).

Ha kérdései vannak, vagy szeretne árajánlatot kérni, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot:
info@labornite.hu
+36 20 5466451

Bátran keressen meg problémájával, lehet, hogy tudok segíteni!

You can`t add more product in compare