Olaj pH mérő

227 013 Ft

Olaj pH mérő az i-pH mérésére összeállított egyedi készlet, egy  pH mérőt (AD-111) és egy speciális nem víz alapú oldatok pH mérésére alkalmazható kombinált pH elektródát ( ERH-NS)  és hozzá szükséges oldatokat tartalmaz.

Loading...

Leírás

Olaj pH mérés – komoly probléma

Az tiszta olaj pH mérése nem egyszerű feladat, mivel az olaj nem tartalmaz ionos vegyületeket, amelyek vezetik az áramot, ezért a közeg elektromos ellenállása nagyon magas. Ez az ellenállás hozzáadódik a pH membrán ellenállásához és egyes esetekben ez már túl magas a mérőműszer bemeneti ellenállásához képest, és a mérés kivitelezhetetlen. Ezt problémát úgy próbálják megoldani a pH elektróda gyártók, hogy speciális alacsony ellenállású pH üvegből készítik a membránt, amelynek az ellenállása akár nagyságrenddel is lehet alacsonyabb, mint a klasszikus pH üvegeké.

A másik probléma a referencia elektróda és az olajos közeg közötti sóhíd csatlakoztatás biztosítása. Erre a megoldás  a nem vizes alapú speciális belső oldatok alkalmazása.

Az olajok minősége és a pH mérés

Ha az olajban organikus savak gyülemlenek fel, még ha nagyon kis koncentrációban is, akkor ez megjelenik az olaj pH értékében. Az organikus savak az olaj komponenseinek az oxidációjából kerülnek az olajba és rontják az olajak minőségét. Éppen emiatt használják a pH mérést az olaj minőségi ellenőrzésére.  Az olaj pH mérési szakirodalomban gyakran használják az i-pH megnevezést, amely  az angol ” initial pH “ -ból lett bevezetve és egyértelműen az olaj pH-mérésre utal.

Az i-pH értéket új és használt olajokban szokták mérni a megfelelő olajipari cégeknél, szervizekben és műhelyekben. Főleg a használt olajokban gyülemlenek fel a savas anyagok, amelyek az olaj komponenseinek az oxidációjának a végterméke. Az elsavasodás  korrózió növelő faktor és rövidíti a motorok élettartamát. Ez főleg a nagy értékű motorok esetében vált ki óriási problémát. Az olaj minőségének i-pH méréssel történő ellenőrzése, viszonylag egyszerű módszert ad a mérnökök kezébe és  segít kizárni korrózió okozta problémákat.

Nagyon fontos és egyszerű módszer az i-pH mérés különböző márkájú olajak minőségének az összehasonlítására. Ez fontos lehet a forgalmazók számára is.

Olaj pH mérő

Olaj pH mérő az i-pH mérésére összeállított egyedi készlet,  pH mérőt (AD-111) és egy speciális nem víz alapú oldatok pH mérésére alkalmazható kombinált pH elektródát ( EPS-3Li)  tartalmaz. Természetesen a pH mérő készletében megtalálhatóak a minőségi bizonylattal ellátott pH puffer oldatok, amelyek segítségével lehet a pH mérőt kalibrálni mérés előtt.

Az olajban pH-t mérni nem egyszerű feladat. Speciális kombinált elektródát kell alkalmazni ( EPS-3Li), amelynek a belső oldata nem víz alapú, hanem organikus oldószer alapon van elkészítve. Az oldat vezetőképességének a növelésére LiCl oldanak fel az organikus közegben.

A pH mérő rendszer kalibrálását el lehet végezni víz alapú puffer oldatokban.

Olaj pH mérő készlet

 Az általunk szállítandó olaj pH mérő tartalmazza az alábbi részeket:
  • AD-111 pH mérő rozsdamentes hőmérséklet érzékelővel;
  • EPS-3Li speciális pH elektróda olajos , zsíros közegek pH mérésére ;
  • Belső oldat az EPS-3Li pH elektródához 100 ml;
  • Minősített pH puffer oldatok: 3×100 ml pH = 4,01 ;  7,01 ; 10,01.
Az árak – bruttó árak.
Ingyenes házhoz szállítás!
FIGYELEM! Ha problémát okoz a pH mérés professzionális kivitelezése,
kérjen  szakmai tanácsadást levélben info@labornite.hu.
 SEGÍTÜNK!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Olaj pH mérő” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Szállítási költség

A szállítási költség Magyarország teljes területén 1500 Ft. 30 000 Feletti rendelés esetén a szállítás INGYENES.

Fizetési módok

A hagyományos előreutalás és utánvétel mellett, akár Bankkártyával is kifizetheti rendelését.

Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013

Pénzvisszafizetési Garancia

Ha elégedetlen a termékünkkel, küldje vissza 30 napon belül, és visszatérítjük a teljes vételárat.

You can`t add more product in compare